Welkom op de website van CIO Services!

CIO Services is opgericht in 2011, om te kunnen voldoen aan een toenemende vraag bij onze klanten naar interim ICT managers met toegevoegde waarde, managers met diepgaande ICT kennis én met specifieke kennis van het managen, ontwerpen en organiseren van de ICT organisatie en processen. Wij helpen onze klanten met vraagstukken zoals bijvoorbeeld:

  • Grote veranderingen in de ICT, een ingrijpende reorganisatie of een groot programma; kortom, de niet zo alledaagse trajecten.
  • De inrichting van IT Governance.
  • Outsourcing, hoe blijf ik in control?
  • Het verbeteren van de reputatie van de IT afdeling, door de interne processen te verbeteren maar vooral ook door aan de betrokkenheid van het ICT team te werken.
  • De inrichting van portfoliomanagement. Welke maatregelen kan ik nemen om de stroom aan projecten te controleren, waarbij alle business belangen worden meegewogen?

Onze dienstverlening is gegroepeerd in 4 expertise clusters; het structureren van een IT afdeling, het effectief en efficiënt inzetten van het IT budget, IT & Business convergentie, en planning en strategie. Deze website geeft additionele achtergrondinfo over al deze onderwerpen, en onze expertise op deze gebieden.

Bij onze dienstverlening spelen onze missie en visie een belangrijke rol. Business-IT convergentie staat centraal in de relatie tussen IT en business; ons missie statement vat dit samen: “Bringing together business and IT“. In onze visie zijn de IT strategie en de business strategie van de organisatie geconvergeerd naar één integrale strategie. Er is transparantie over de ICT kosten, EN over de toegevoegde waarde van ICT; ofwel ICT niet als kostenplaats, maar als onderdeel van de waardeketen